Seniorenreis

Gepubliceerd op donderdag 1 juni 2023 7 u.
Bezoek aan Brugge en Zeebrugge

Het lokaal bestuur Ternat organiseert jaarlijks een seniorenreis voor alle Ternatse inwoners vanaf 59 jaar. Dit jaar verkennen we op woensdag 13 en woensdag 20 september Brugge en Zeebrugge.

HOE ZIET ONZE DAG ER UIT?

In de voormiddag stoppen we eerst in Zeebrugge, de op één na grootste haven van België, dat door het Boudewijnkanaal met de historische moederstad Brugge is verbonden. Een maritiem kruispunt en logistiek platform, de grootste autohaven ter wereld, hotspot voor distributiecentra en de belangrijkste pijler in de Brugse economie. Onder begeleiding van een gids, bezoeken we met de autocar dit prachtige havengebied.

Na de middag trekken we naar het prachtige Brugge, middeleeuws mysterieus, ongegeneerd Bourgondisch en al eeuwenlang een wereldstad. De Brugse binnenstad imponeert met haar cultuurhistorisch patrimonium en is sinds 2000 erkend als Werelderfgoed.

Na de heenrit starten we onze dag met een lekkere koffie/thee en een ontbijtkoek.
In de voormiddag bezoeken we, onder begeleiding van gidsen, het havengebied van Zeebrugge.
Daarna is het tijd voor een lunchpauze: we genieten van een lekkere 3-gangen-lunch.
In de namiddag trekken we dan naar het prachtige, historische Brugge. Je hebt de mogelijkheid om een vrij of geleid bezoek langs de mooiste plekjes van Brugge te maken.

ZIN OM DEEL TE NEMEN?

Schrijf dan in via het digitaal formulier op deze pagina (e-loket onderaan) of via de inschrijvingsstrook in de zomereditie Blad van Ternat.
Lees meer info op de pagina 'seniorenreis'.