Sportinfrastructuur

Watermaatschappij FARYS helpt steden en gemeenten bij het beheer van zwembaden en sportinfrastructuur. Het sportcentrum van Ternat - in beheer van FARYS - biedt een ruime waaier aan sportaccommodaties met o.a. een zwembad, sporthal, gevechtsportzaal, danszaal en vergaderzaal. Ook de buitensportterreinen (beachvolleybal, tennis-, voetbal- en petanque terreinen) zijn in hun beheer.

Farys / TMVW - Stropstraat 1, 9000 Gent (BTW BE 0200 068 636)

De tarieflijst van de sportinfrastructuur vind je hier.

> SPORTCENTRUM
Lees het reglement inwendige orde.

> ZWEMBAD
Lees hier meer.

> KANTINE SITE SPORT & JEUGD
Het voetbalterrein en de kantine is gelegen achter het sport- en jeugdcentrum. De kantine staat ter beschikking van het verenigingsleven voor o.a. vergaderingen etentjes, dans, muziekrecepties…
Verenigingen die de kantine wensen te gebruiken dienen rekening te houden / kennis genomen te hebben van het huishoudelijk reglement, de huurtarieven en huurmodaliteiten (zie bijlage).

> VOETBALTERREINEN
Aan het sportcomplex liggen 2 voetbalterreinen. Deze kunnen op basis van beschikbaarheid gehuurd worden.

> TENNISTERREINEN
De 2 tennisterreinen liggen in een groene en erg rustige omgeving.

> BEACHTERREINEN
De 2 zanderige beachterreinen aan het sportcentrum bieden de mogelijkheid om te beachvolleyballen, -tennissen en/of te -badmintonnen! Je hebt de mogelijkheid om beachpaletten te huren aan het onthaal van de site sport en jeugd.

> PETANQUETERREINEN
Er liggen 6 petanqueterreinen aan het sportcomplex Ternat. De terreinen zijn vrij en gratis te betreden. Zorg zelf voor je eigen petanqueballen, een tegenspeler en het spel kan beginnen!

> FINSE LOOPPISTE
Rond het voetbalveld aan de achterzijde van het zwembad bevindt zich de Finse looppiste. Deze bestaat uit een laag boomschors die zorgt voor een verminderde belasting van de kniegewrichten tijdens het joggen. De lengte van de Finse piste bedraagt 362 meter. 11 ronden zijn dus goed voor 4 km!

> SKATEPARK
De gemeente telt heel wat skaters en BMX‘ers die over een eigen plek beschikken om zich te kunnen uitleven. Aan jeugdcentrum PULS werd een gloednieuw betonnen skatepark gebouwd.

> SPORTHAL HORIZON
Locatie: Bodegemstraat (rechtover bouwmaterialen De Marie).
Sportmogelijkheden: volleybal, basketbal, gymnastiek, badminton en tennis. 
Farys gebruikt op weekdagen de sportzaal van 16u-22u, op zaterdag van 8u-22u en zondag van 8u-17u. Lees het reglement inwendige orde in bijlage.