Sportinfrastructuur

Watermaatschappij FARYS helpt steden & gemeenten bij het beheer van zwembaden en sportinfrastructuur. Het sportcentrum van Ternat - in beheer van FARYS - biedt u een ruime waaier aan sportaccommodaties met o.a. een zwembad, sporthal, gevechtsportzaal, danszaal en vergaderzaal. Ook de buitensportterreinen (beachvolleybal, tennis-, voetbal- en petanque terreinen) zijn in hun beheer.

Sedert 01/09/2018 is het vernieuwde sport- en jeugdcentrum geopend. De renovatiewerken die uitgevoerd worden aan het zwembad lopen nog tot 03/01/2019.
Je kan terecht in het zwembad van Liedekerke.

SPORTCENTRUM

Reglement inwendige orde sportcentrum

ZWEMBAD

Sedert 01/09/2018 is het vernieuwde sport- en jeugdcentrum geopend. De renovatiewerken aan het zwembad zijn nog lopende. Je kan terecht in het zwembad van Liedekerke.

Reglement inwendige orde zwembad

KANTINE SITE SPORT & JEUGD

Het voetbalterrein en de kantine, gelegen achter het sport- en jeugdcentrum, zijn de thuis van KSKL Ternat en FC Dames Ternat. Ze spelen er alle thuismatchen. De kantine staat tevens ter beschikking van het verenigingsleven voor o.a. vergaderingen, etentjes, dans- en muziekrepetities… 

Verenigingen die de kantine wensen te gebruiken dienen rekening te houden met volgende modaliteiten: 

Exploitant van volgende infrastructuren is Farys-TMVW (Stropstraat 1, 9000 Gent, BTW BE 0200 068 636): 

 • TENNISTERREINEN: de 2 tennisterreinen liggen in een groene en erg rustige omgeving.

 • VOETBALTERREINEN: aan het sportcomplex liggen 2 voetbalterreinen.
  Deze kunnen op basis van beschikbaarheid gehuurd worden.

 • BEACHTERREINEN: de 2 zanderige beachterreinen aan het sportcentrum bieden de mogelijkheid om te beachvolleyballen, -tennissen en/of te -badmintonnen! Je hebt de mogelijkheid om beachpaletten te huren aan het onthaal van de site sport en jeugd.

 • PETANQUETERREINEN: er liggen 6 petanqueterreinen aan het sportcomplex Ternat. De terreinen zijn vrij en gratis te betreden. Zorg zelf voor je eigen petanqueballen, een tegenspeler en het spel kan beginnen! 

 • FINSE LOOPPISTE: rond het voetbalveld aan de achterzijde van het zwembad bevindt zich de Finse looppiste. Deze bestaat uit een laag boomschors die zorgt voor een verminderde belasting van de kniegewrichten tijdens het joggen.
  De lengte van de Finse piste bedraagt 362 meter. 11 ronden zijn dus goed voor 4 km!
   
 • SKATEPARK: de gemeente telt heel wat skaters en BMX‘ers die over een eigen plek beschikken om zich te kunnen uitleven.
  Aan jeugdcentrum PULS werd een gloednieuw betonnen skatepark gebouwd.

SPORTHAL HORIZON 

Locatie:
Gemeentehuisstraat 19
1740 Ternat

Sportmogelijkheden: volleybal, basketbal, gymnastiek, badminton en tennis. 
Farys gebruikt op weekdagen de sportzaal van 16u-22u, op zaterdag van 8u-22u en zondag van 8u-17u.