KFC Wambeek-Ternat vzw

KFC Wambeek Ternat, dat is de nieuwe naam waaronder vanaf het seizoen 2019-2020 gevoetbald wordt in Wambeek en Ternat.

Na jaren van geruchten en voorzichtige pogingen vonden zowel KFC Wambeek als KSKL Ternat dat het moment aangebroken was om door te zetten met de fusie. De steun van het gemeentebestuur van Ternat was hierin onontbeerlijk.

Na een lange en grondige gespreks- en studieronde besloten de bestuursleden van zowel KFC Wambeek als KSKL Ternat om de knoop door te hakken en de voorbereidingen voor het voetbalseizoen 2019-2020 samen aan te vatten. Beide clubs vloeien samen tot één moderne voetbalclub die een plaats biedt aan iedereen met een voetbalwens in de gemeente Ternat.

Vanaf volgend seizoen zal er dus in Wambeek en Ternat gevoetbald worden onder de naam KFC Wambeek Ternat - met als slogan “Voetbal voor iedereen van hier”

Focus op Ternatse jeugd

Uit een gezamenlijk analyse door de bestuursleden is gebleken dat beide clubs door samen te vloeien hun sterktes veel meer kunnen uitspelen en hun zwaktes kunnen elimineren.

Jos Donvil, voorzitter van KFC Wambeek: “Door de stap te zetten naar een fusieploeg haalt KFC Wambeek heel wat knowhow binnen op vlak van jeugdopleiding. KSKL Ternat speelt immers al geruime tijd provinciaal en interprovinciaal voetbal. Daar kunnen de spelers van KFC Wambeek vanaf volgend jaar al mee van profiteren. De nieuwe club legt dan ook de focus op jeugdopleiding en wil er zo voor zorgen dat onze spelers via de best mogelijke opleiding kunnen doorstromen naar de eerste ploeg. Door deze fusie kunnen we de concurrentie aan met de ons omliggende ploegen die voetbal op een hoger niveau aanbieden dan wijzelf. Tegelijkertijd wens ik te benadrukken dat we ook op regionaal vlak ons aanbod blijven behouden. Iedereen zal dus op zijn niveau kunnen spelen in Wambeek.”

Paul Van der Putten, voorzitter van KSKL Ternat: “We kampen bij KSKL al enige tijd met infrastructuurproblemen voor onze jeugdopleiding. Naast het feit dat onze velden in Sint-Katherina-Lombeek momenteel te koop staan is het ook zo dat we voor zware investeringen stonden voor nieuwe kleedkamers en een nieuwe kantine op de jeugdsite. Doordat de jeugdopleiding van de fusieploeg volledig gelokaliseerd wordt in Wambeek kunnen onze jeugdspelers hun opleiding nu ook in de best mogelijke omstandigheden voortzetten bij de nieuwe fusieclub. Bovendien wordt er tegen volgend seizoen, dankzij de steun van de gemeente en een financiële inspanning van de fusieclub, een bijkomend kunstgrasveld aangelegd, en dat naast de reeds eerder geplande uitbreiding van de kleedkamers. Daarnaast kunnen we voor de eerste ploeg blijven gebruik maken van het sportcomplex in Ternat, waardoor we ook op dat gebied één van de mooiste accommodaties hebben in onze reeks.”

De fusie van beide clubs wordt actief gesteund door het nieuwe gemeentebestuur van Ternat.

Timo Schoukens, schepen van sport: “Als gemeentebestuur geloven we enorm in dit project. Voetbal is uiteraard een passie voor alle leden van beide voetbalclubs en daarom ben ik blij dat iedereen even het rationele boven het emotionele plaatst en zo samen met ons wil zorgen voor een mooie voetbaltoekomst in Ternat. We hopen met onze steun aan dit project om uiteindelijk op lange termijn nog meer Ternattenaren aan het sporten te krijgen. Bovendien is het zo dat we door het groeperen op één site in Wambeek de investeringen in infrastructuur beter kunnen laten renderen. Op die manier kunnen onze voetbalverenigingen ook in de toekomst aantrekkelijk blijven en de spreekwoordelijke concurrentie aangaan met andere voetbalopleidingen in onze omgeving.”

Een project met ambitie

De ambitie van de nieuwe fusieclub is groot. Zo wordt er al volop gewerkt aan het aanbieden van G-voetbal en een nieuwe veteranenploeg. Door de bestaande samenwerking met FC Dames Ternat, die ook blijven spelen op de site in Wambeek, kan iedereen die wenst te voetballen in Ternat binnenkort terecht op de site van Outdoor Ternat in Wambeek.

De nieuwe club mikt op een ledenaantal van ongeveer 350 jeugdspelers verspreid over 26 à 32 jeugdploegen en 150 senioren.

Uiteraard zal de fusie van beide clubs ook gevolgen hebben voor de ploegen die uitkomen in tweede en vierde provinciale. De gesprekken hierover worden eerstdaags gevoerd met de betrokken spelers, trainers en stafleden.

Op het einde van dit seizoen beginnen de werken voor de aanleg van een tweede kunstgrasveld en voor de uitbreiding van de kleedkamers in Wambeek. Dit alles zou afgerond moeten zijn tegen de start van het nieuwe seizoen.

Jos Donvil en Paul Van der Putten

Voorzitters KFC Wambeek en KSKL Ternat

Veldvoetbal

  • Doelgroep: 6 - 50 jaar
  • Locatie: Sportcentrum Puls Ternat + Stenebrugstraat 23 - 1741 Ternat
  • Trainingsdagen: maandag t.e.m. zondag
  • Aangesloten bij: KBVB
  • Sportbeoefening: training - recreatief - competitief

Praktische informatie

Adres

Contact

Verhasselt Pieter

Voorzitter

Donvil Jozef

Secretaris

Vanden Bossche Lieven

Adres
Notestraat 15 , 1742Sint Katherina Lombeek
GSM
0485 33 33 43
E-mail
lieven@kfcwambeekternat.be