Warm Nest

Ben je eigenaar van een leegstand pand en krijg je liever huurinkomsten dan belastingen te betalen? Klimaatpunt en 3Wplus bieden je gratis ontzorging bij het omvormen van je huis naar een energiezuinige sociale woning. Het maakt niet uit of het pand al lang of nog maar pas leegstaat. Ongeschikt verklaarde of onbewoonbare panden komen ook in aanmerking.

Klimaatpunt en 3Wplus nemen alles voor onze rekening: opstellen van een gedetailleerde kostenraming, bespreking met de aannemers, regelen van leningen, contracten en vergunningen tot en met het aanvragen van de premies.

Het project heeft 3 doelen

  1. Het aantal leegstaande woningen verminderen.
  2. Woningen klaarmaken voor de huidige en toekomstige energie-eisen.
  3. De sociale insteek: door deze woningen sociaal te verhuren, hebben meer mensen toegang tot kwalitatieve en energiezuinige woningen.

Voordelen als eigenaar

  • Je betaalt geen leegstandsbelasting meer en je wordt ontzorgd voor, tijdens en na de renovatie. 3WPlus en Klimaatpunt stellen namelijk een renovatieplan op, gaan op zoek naar aannemers, volgen de werken op en doen de aanvraag van de premies.
  • Als eigenaar investeer je zelf, maar heb je recht op verhoogde energiepremies, een kosteloze lening tot 25.000 euro en ook heel wat fiscale voordelen omdat de woning na de renovatie beschikbaar wordt gesteld aan een sociaal verhuurkantoor.
  • En daarmee heb je meteen ook een maandelijks gegarandeerd huurinkomen.

Interesse om van jouw pand weer een WarmNest te maken?

Neem contact op via: warmnest@klimaatpunt.be of 0468 56 92 60

Lees meer op klimaatpunt.be/projecten/warmnest

Sluiten

Vacature: administratief medewerker burgezaken en onthaal