Meldpunt woonproblemen

Huurdiscriminatie

Ben je op de huurmarkt gediscrimineerd, of ben je getuige van discriminatie? Vanaf 1 januari 2021 kan je bij het Wooninfopunt terecht voor het melden van discriminatie op de private huurmarkt. De woonconsulent zal je informeren over jouw mogelijkheden en je, indien gewenst, ondersteunen bij het melden van de discriminatie bij VMRI (Vlaams Mensenrechteninstituut).

Woningkwaliteit

Omdat iedereen recht heeft op een goede woning, moet iedere woning in Vlaanderen voldoen aan bepaalde minimale kwaliteitsnormen: basiscomfort bieden, veilig en gezond zijn. Vermoed je als huurder of verhuurder dat er problemen zijn met betrekking tot de kwaliteit van jouw woning, dan kan je dit ook nog steeds melden bij het Wooninfopunt.

Meer info over woningkwaliteit: ternat.be/woningkwaliteit

Leegstand en verwaarlozing

Heb je een pand opgemerkt dat al lang leegstaat, of aan het verkommeren is? Je kan bij het Wooninfopunt ook terecht voor een melding van een leegstaand en/of verwaarloosd pand. Door leegstaande en/of verwaarloosde panden te signaleren help je als burger actief bij het verbeteren van de woonkwaliteit in de buurt.

Meer info over leegstand: www.ternat.be/leegstand