Sportaanbod

SPORTEN IN TERNAT

Gemeente Ternat beschikt over een uitgebreid sportlandschap. Tal van sportclubs- en -organisaties bieden de meest uiteenlopende sporttakken aan:
- badminton - tafeltennis - tennis
- basket - hockey - volley
- voetbal - zaalvoetbal
- zwemmen - watersport
- bergsport - modelluchtvaart - vissen
- dans - gym - yoga
- gevechtssporten
- G-sport
- joggen - wandelen - wielrennen
- paardensport - sportkampen
- seniorensport

Consulteer eveneens het vakantieaanbod jeugd & sport.

Indien de sporttak die je wil beoefenen toch niet voorkomt in bovenstaande lijst, bekijk dan de jeugdsportgids met alle sportclubs uit de regio Pajottenland. Misschien kan je wel terecht in één van onze buurgemeenten.

SPORTACTIVITEITEN sportdienst

Je kan alle sportactiviteiten van de sportdienst vinden via folder (in bijlage) of op UiTinTernat op de startpagina van deze website. Kies de periode en het soort activiteit en je vindt er alles terug.
Wil je zelf een activiteit invoeren? Dat kan via www.UiTdatabank.be.
Inschrijven en informatie sportactiviteiten: sport@ternat.be | 02 582 05 01

TBWO (Total Body Work Out)!

Wil je snel topfit zijn? Op za 18 januari 2020 start de nieuwe reeks TBWO.
In tien weken tijd werken we onder begeleiding van een coach aan kracht, conditie en evenwicht. Deze lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Iedereen traint op eigen niveau.
Extra: Je ontvangt ook de toegang tot een app, waar je een persoonlijk trainingsplan, voedingstips en uitdagingen ontvangt. TBWO op zaterdag sluit mooi aan bij de Multimove (beweegles voor peuters en kleuters).

MULTIMOVE

Regelmatig bewegen is goed voor iedereen, en vooral voor jonge kinderen.
Met Multimove ontwikkelen jonge kinderen de basis beweegvaardigheden zoals lopen, springen, vangen, werpen... en stimuleren ze hun motorische vaardigheden volop.

Elke zaterdag, van 18 januari tot 28 maart 2020 (niet op vakantiedagen) kunnen kleuters van 3 tot 5 jaar (1ste en 2de kleuterklas) spelen, bewegen en ontdekken in het sportcentrum van Ternat.
Met de groepsles Total Body Work Out zorgen we voor een sportieve (groot)ouderopvang. 

NATUURLOOP Liedekerke-Hertigembos

In oktober 2018 werd de Natuurloop geopend. Deze bestaat uit uniform bewegwijzerde omlopen die 100% in unieke natuur- en bosgebieden liggen. Hij bestaat uit 2 lussen die op elkaar aansluiten. De blauwe lus start aan het voetgangersbrugje in de Dahlialaan (Sint-Katherina-Lombeek) en is 5,2 km lang. De groene lus is 4,7 km en start aan de parking Liedekerkebos (Eduard Schelfhoutstraat 188).
Loop je graag en wil je dit combineren met gezonde lucht en de zachte ondergrond dan is dit het ideale parcours.

SPORTSNACK

Sportsnack biedt kinderen van de 3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar een gevarieerd bewegingsprogramma aan. Elke donderdagavond tijdens de schoolweken spelen en sporten de kinderen onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers. Sportsnack streeft op een speelse manier naar de ontwikkeling van de brede motorische ontwikkeling. 
Locatie: sportcentrum Ternat van 16u10 tot 17u.
Inschrijving: via school 

FITBOKS

Fitboks is de perfecte body work-out. Deze cardiovasculaire (lees ‘puf puf’) training is meer dan alleen boksen. Fitboks is toning, kracht toename, weerstandtraining, vet verbranden, conditie opbouwen, verhogen van je metabolisme, hoge afterburn, trainen op opzwepende muziek, en veel plezier... De les kent 4 pijlers: fun, boks, veilig en pittige work-out.
De lessen Fitboks gaan wekelijks door in de gevechtssportzaal van di 21 januari tot di 31 maart 2020. Voorzie sportieve kledij, je hebt geen schoenen nodig.

SPORTELACTIVITEITEN / FIT 50+

'Sportelen' staat voor gezond bewegen voor 50+ers. Sportdienst Ternat heeft momenteel voor jou een mooi 'sport overdag-aanbod' in petto! 
Zo kan je inschrijven voor de cursus bewust bewegen (lichaamsbewustzijn & relaxatie) of de cursus fit 50+ (onderhoudsgym).
Raadpleeg de sportelgids voor een regionaal overzicht van clubs met sportaanbod voor 50+.

BEWUST BEWEGEN

Via relaxatie, lenigheid en krachtoefeningen komen tot bewust bewegen.

SPORT NA SCHOOL 

SNS-pas Pajottenland: de SNS-pas is een sportpas voor leerlingen van het secundair onderwijs waarmee je gedurende een bepaalde periode aansluitend aan de schooluren kan deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Met een SNS-pas kan je sporten waar, wanneer, hoeveel en met wie je wil.
Klik hier en ontdek waar je kan sporten in de buurt.

FIETSLESSEN voor kinderen en volwassenen

Kinderen van 7 tot 12 jaar en volwassenen die willen leren fietsen of zich niet zeker voelen op de fiets krijgen, onder deskundige begeleiding, de basisvaardigheden in deze 8-delige fietssessie.
Nieuwe sessie: elke maandag en woensdag van 25 mei tot 22 juni 2020 (niet op 01/06).

ILV SPORTREGIO PAJOTTENLAND

De gemeente Ternat werkt actief mee aan tal van activiteiten die de ILV sportregio Pajottenland organiseert. Bekijk hier het overzicht van hun activiteiten.
Ben je op zoek naar een sportclub of sportaccommodatie in Vlaanderen dan kan je via de sportdatabank Sport Vlaanderen ongetwijfeld de nodige info terugvinden. In de sportdatabank zijn meer dan 21.000 sportclubs en 19.000 sportaccommodaties uit Vlaanderen opgenomen.