Sportaanbod

SPORTEN IN TERNAT

Gemeente Ternat beschikt over een uitgebreid sportlandschap. Tal van sportclubs- en -organisaties bieden de meest uiteenlopende sporttakken aan:
- badminton - tafeltennis - tennis
- basket - hockey - volley
- voetbal - zaalvoetbal
- zwemmen - watersport
- bergsport - modelluchtvaart - vissen
- dans - gym - yoga
- gevechtssporten
- G-sport
- joggen - wandelen - wielrennen
- paardensport - sportkampen
- seniorensport

Consulteer het vakantieaanbod jeugd & sport

Indien de sporttak die je wil beoefenen toch niet voorkomt in bovenstaande lijst, bekijk dan de jeugdsportgids met alle sportclubs uit de regio Pajottenland. Misschien kan je wel terecht in één van onze buurgemeenten.

SPORTACTIVITEITEN sportdienst Ternat

Je kan alle sportactiviteiten van de sportdienst vinden via UiTinTernat op de startpagina van deze website. Kies de periode en het soort activiteit en je vindt er alles terug.
Wil je zelf een activiteit invoeren? Dat kan via www.UiTdatabank.be.

BEWEEGKALENDER

Je digitale beweegkalender om elke dag te bewegen of te sporten in onze regio.

CIRCUIT TRAINING!

Wil je snel topfit zijn? Op zaterdag 12 januari start de nieuwe reeks circuittraining.
In tien weken tijd werken we onder begeleiding van een coach aan kracht, conditie en evenwicht. Deze lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Iedereen traint op eigen niveau.

Extra: Je ontvangt ook de toegang tot een app, waar je een persoonlijk trainingsplan, voedingstips en uitdagingen ontvangt. Circuit training op zaterdag sluit mooi aan bij de speelbox (beweegles voor peuters en kleuters).

SPEELBOX Ternat

De Speelbox, voor kleuters van het 1ste (vanaf 3 jaar) en 2de kleuterklas, opent terug haar deuren op 12 januari. De sporthal wordt omgetoverd in een bewegingslandschap met o.a. springkastelen, klim- en klauterparcours, educatieve spelen en mobielen. 
Er zijn nog enkele plaatjes vrij!

Deelnameprijs: € 75
Wanneer: elke zaterdag van 13u-14u (niet tijdens schoolvakanties, examenperiodes en verlofdagen)
Locatie: sportcentrum Ternat
Info | activovzw@telenet.be

Ouders (grootouders) kunnen dit combineren met de circuit training (zie hierboven). 

NATUURLOOP Liedekerke-Hertigembos

In oktober 2018 werd de Natuurloop geopend. Deze bestaat uit uniform bewegwijzerde omlopen die 100% in unieke natuur- en bosgebieden liggen. Hij bestaat uit 2 lussen die op elkaar aansluiten. De blauwe lus start aan het voetgangersbrugje in de Dahlialaan (Sint-Katherina-Lombeek) en is 5,2 km lang. De groene lus is 4,7 km en start aan de parking Liedekerkebos (Eduard Schelfhoutstraat 188).
Loop je graag en wil je dit combineren met gezonde lucht en de zachte ondergrond dan is dit het ideale parcours.

SPORTSNACK

Sportsnack biedt kinderen van de 3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar een gevarieerd bewegingsprogramma aan. Elke donderdagavond tijdens de schoolweken spelen en sporten de kinderen onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers. Sportsnack streeft op een speelse manier naar de ontwikkeling van de brede motorische ontwikkeling. 
Locatie: sportcentrum Ternat van 16u10 tot 17u. 
Bekijk hier de affiche.
Inschrijven voor de sportsnack april- juni 2019 kan via deze link of aan de balie van het sportcentrum (Van Cauwelaertstraat 40).

KIJK, IK FIETS! 

Leer je kind fietsen op 2 wielen. Met behulp van tips en tricks van de lesgever en actieve begeleiding van mama en/of papa leren kindjes fietsen zonder steunwieltjes. 
Datum: zo 15/09/2019
Locatie: speelplaats GBS De Kiem Lombeek (Nieuwbaan 6)

DRUMS ALIVE

Drums Alive is de groepsfitnessles waarbij je op het ritme van de muziek allerlei pasjes uitoefent en intussen met drumsticks op een zitbal trommelt. Naarmate de les vordert, verhoogt de intensiteit en de snelheid van de oefeningen. Een uur vol passie, plezier, ritme en muziek… de extra spieren en uithouding krijg je er gratis bij.
Drums Alive is geschikt voor iedereen. Kristien Allard is de lesgeefster. Zij startte Drums Alive hier op in Ternat en gaat er samen met jullie weer tegenaan.

START TO TENNIS

Start to tennis kids: In een groepje van maximum 4 kinderen (6 tot 8 jaar) geeft Piet Hutsebaut , lic. L.O. en tennisleraar, gevarieerde tennislessen waar “fun” primeert. 

Vervolgreeks kids: In een groepje van maximum 4 kinderen (vanaf 9j.) geeft Piet Hutsebaut, lic. L.O. en tennisleraar, gevarieerde tennislessen waar “fun” primeert. Tennisslagen worden uitgediept en we komen meer tot het spel zelf.

Start to tennis volwassenen: In een groepje van maximum 4 spelers begeleidt Piet Hutsebaut, lic. L.O. en tennisleraar, je in zeven weken in je eerste stappen van de tennissport. 

Vervolgreeks volwassenen: In een groepje van maximum 4 spelers wordt de techniek verder ingeoefend en bereidt Piet Hutsebaut, lic. L.O. en tennisleraar, je klaar voor je eerste wedstrijden…

Bekijk hier de affiche. 

SPORTELACTIVITEITEN

'Sportelen' staat voor gezond bewegen voor 50+ers. Sportdienst Ternat heeft momenteel voor jou een mooi 'sport overdag-aanbod' in petto! 
Zo kan je inschrijven voor de cursus bewust bewegen (lichaamsbewustzijn & relaxatie) of de  cursus fit 50+ (onderhoudsgym).

Raadpleeg de sportelgids voor een regionaal overzicht van clubs met sportaanbod voor 50+. 

SPORT NA SCHOOL 

SNS-pas Pajottenland: de SNS-pas is een sportpas voor leerlingen van het secundair onderwijs waarmee je gedurende een bepaalde periode aansluitend aan de schooluren kan deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Met een SNS-pas kan je sporten waar, wanneer, hoeveel en met wie je wil.

Ontdek in sportnaschool waar je in de buurt kan sporten en schrijf je in!

FIETSLESSEN VOOR KINDEREN EN VOLWASSENEN

Kinderen van 7 tot 12 jaar en volwassenen die willen leren fietsen of zich niet zeker voelen op de fiets krijgen, onder deskundige begeleiding, de basisvaardigheden in deze 8-delige fietssessie.

ILV SPORTREGIO PAJOTTENLAND

De gemeente Ternat werkt actief mee aan tal van activiteiten die de ILV sportregio Pajottenland organiseert. Bekijk hier het overzicht van hun activiteiten. 

Ben je op zoek naar een sportclub of sportaccommodatie in Vlaanderen dan kan je via de sportdatabank Sport Vlaanderen ongetwijfeld de nodige info terugvinden. In de sportdatabank zijn meer dan 21.000 sportclubs en 19.000 sportaccommodaties uit Vlaanderen opgenomen.