Sportaanbod

SPORTEN IN TERNAT

Gemeente Ternat beschikt over een uitgebreid sportlandschap. Tal van sportclubs- en -organisaties bieden de meest uiteenlopende sporttakken aan:
- badminton - tafeltennis - tennis
- basket - hockey - volley
- voetbal - zaalvoetbal
- zwemmen - watersport
- bergsport - modelluchtvaart - vissen
- dans - gym - yoga
- gevechtssporten
- G-sport
- joggen - wandelen - wielrennen
- paardensport - sportkampen
- seniorensport

Consulteer het vakantieaanbod jeugd & sport

Indien de sporttak die je wil beoefenen toch niet voorkomt in bovenstaande lijst, bekijk dan de jeugdsportgids met alle sportclubs uit de regio Pajottenland. Misschien kan je wel terecht in één van onze buurgemeenten.

SPORTACTIVITEITEN sportdienst

Je kan alle sportactiviteiten van de sportdienst vinden via deze folder of op UiTinTernat op de startpagina van deze website. Kies de periode en het soort activiteit en je vindt er alles terug.
Wil je zelf een activiteit invoeren? Dat kan via www.UiTdatabank.be.
Inschrijven en informatie sportactiviteiten: sport@ternat.be | 02 582 05 01

SEPTEMBER,
MAAND VAN DE SPORTCLUB!
 

Sportclubs uit Ternat zetten hun deuren in september open voor het publiek. Ontdek in bijlage de lijst met deelnemende sportclubs en neem gratis deel aan initiaties.
Misschien vind je wel de sport van je leven?

TBWO (Total Body Work Out)!

Wil je snel topfit zijn? Op zaterdag 21 september start de nieuwe reeks TBWO.
In tien weken tijd werken we onder begeleiding van een coach aan kracht, conditie en evenwicht. Deze lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Iedereen traint op eigen niveau.
Extra: Je ontvangt ook de toegang tot een app, waar je een persoonlijk trainingsplan, voedingstips en uitdagingen ontvangt. TBWO op zaterdag sluit mooi aan bij de Multimove (beweegles voor peuters en kleuters).

MULTIMOVE

Regelmatig bewegen is goed voor iedereen, en vooral voor jonge kinderen.
Met Multimove ontwikkelen jonge kinderen de basis beweegvaardigheden zoals lopen, springen, vangen, werpen... en stimuleren ze hun motorische vaardigheden volop.

Elke zaterdag van 21 september tot 14 december (niet op vakantiedagen) kunnen kleuters van 3 tot 5 jaar (1ste en 2de kleuterklas) spelen, bewegen en ontdekken in het sportcentrum van Ternat.
Met de groepsles Total Body Work Out zorgen we voor een sportieve (groot)ouderopvang. 

NATUURLOOP Liedekerke-Hertigembos

In oktober 2018 werd de Natuurloop geopend. Deze bestaat uit uniform bewegwijzerde omlopen die 100% in unieke natuur- en bosgebieden liggen. Hij bestaat uit 2 lussen die op elkaar aansluiten. De blauwe lus start aan het voetgangersbrugje in de Dahlialaan (Sint-Katherina-Lombeek) en is 5,2 km lang. De groene lus is 4,7 km en start aan de parking Liedekerkebos (Eduard Schelfhoutstraat 188).
Loop je graag en wil je dit combineren met gezonde lucht en de zachte ondergrond dan is dit het ideale parcours.

SPORTSNACK

Sportsnack biedt kinderen van de 3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar een gevarieerd bewegingsprogramma aan. Elke donderdagavond tijdens de schoolweken spelen en sporten de kinderen onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers. Sportsnack streeft op een speelse manier naar de ontwikkeling van de brede motorische ontwikkeling. 
Locatie: sportcentrum Ternat van 16u10 tot 17u.
Inschrijving: via school 

KIJK, IK FIETS! 

Leer je kind fietsen op 2 wielen. Met behulp van tips en tricks van de lesgever en actieve begeleiding van mama en/of papa leren kindjes fietsen zonder steunwieltjes. 
Datum: zo 15/09/2019
Locatie: speelplaats GBS De Kiem Lombeek (Nieuwbaan 6)
Deelname: € 5 ter plaatse te betalen. Vooraf inschrijven verplicht.

FITBOKS

Fitboks is de perfecte body work-out. Deze cardiovasculaire (lees ‘puf puf’) training is meer dan alleen boksen. Fitboks is toning, kracht toename, weerstandtraining, vet verbranden, conditie opbouwen, verhogen van je metabolisme, hoge afterburn, trainen op opzwepende muziek, en veel plezier... De les kent 4 pijlers: fun, boks, veilig en pittige work-out.
Kom GRATIS naar de les in de gevechtssportzaal op di 24 sep van 20u tot 21u. Voorzie sportieve kledij, je hebt geen schoenen nodig (vooraf inschrijven verplicht).

SPORTELACTIVITEITEN / FIT 50+

'Sportelen' staat voor gezond bewegen voor 50+ers. Sportdienst Ternat heeft momenteel voor jou een mooi 'sport overdag-aanbod' in petto! 
Zo kan je inschrijven voor de cursus bewust bewegen (lichaamsbewustzijn & relaxatie) of de cursus fit 50+ (onderhoudsgym).
Raadpleeg de sportelgids voor een regionaal overzicht van clubs met sportaanbod voor 50+.

BEWUST BEWEGEN

Via relaxatie, lenigheid en krachtoefeningen komen tot bewust bewegen.

SPORT NA SCHOOL 

SNS-pas Pajottenland: de SNS-pas is een sportpas voor leerlingen van het secundair onderwijs waarmee je gedurende een bepaalde periode aansluitend aan de schooluren kan deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Met een SNS-pas kan je sporten waar, wanneer, hoeveel en met wie je wil.
Ontdek het SNS-aanbod in de regio vanaf 1 sep 2019 op deze pagina.

FIETSLESSEN voor kinderen en volwassenen

Kinderen van 7 tot 12 jaar en volwassenen die willen leren fietsen of zich niet zeker voelen op de fiets krijgen, onder deskundige begeleiding, de basisvaardigheden in deze 8-delige fietssessie.
Nieuwe sessie gepland in 2020.

ILV SPORTREGIO PAJOTTENLAND

De gemeente Ternat werkt actief mee aan tal van activiteiten die de ILV sportregio Pajottenland organiseert. Bekijk hier het overzicht van hun activiteiten.
Ben je op zoek naar een sportclub of sportaccommodatie in Vlaanderen dan kan je via de sportdatabank Sport Vlaanderen ongetwijfeld de nodige info terugvinden. In de sportdatabank zijn meer dan 21.000 sportclubs en 19.000 sportaccommodaties uit Vlaanderen opgenomen.

Start2swim voor volwassenen

Zwemmen is één van de gezondste bezigheden in de wereld. Met zwemmen train je je hele lichaam en het is een vriendelijke sport voor je spieren, pezen en gewrichten.

Vanaf ma 23 sep tot 9 dec van 21u tot 22u organiseert de sportdienst Ternat start2swim voor volwassenen. Met het start2swimprogramma verbeter je je conditie, techniek en zwemplezier via uitgekiende zwemschema’s, onder leiding van gediplomeerde trainers.

Afhankelijk van jouw startniveau kan je kiezen uit 5 niveaus:

  1. Leren zwemmen: volwassenen die in het verleden nooit hebben leren zwemmen of mensen met watervrees. (max. 5 volw./lesgever)
  2. Techniekverfijning schoolslag: de schoolslag niet volledig onder de knie of is het al lang geleden. Tot 250 m.
  3. Techniekverfijning crawl: In deze lessen komen de absolute beginners aan bod. De crawltechniek wordt stap voor stap uitgelegd en ingeoefend. Tot 250m.
  4. Schoolslag niveau 2: techniektraining- uithouding en snelheid. Tot 1000m.
  5. Crawl niveau 2: techniektraining- uithouding en snelheid. Tot 1000m.