Sportaanbod

SPORTEN IN TERNAT

Ben je klaar om na de zomer (terug) te sporten? We starten in september met een uitgebreid en gevarieerd aanbod, voor elk wat wils.
Inschrijven kan vanaf ma 2 aug om 9u. 
Ondertussen kan je fit en outdoor blijven bewegen en sporten, neem zeker een kijkje op onze pagina's met wandel- en fietsroutes.

----------------------------------------------------------------------------------------

Inschrijven verloopt niet meer via de sportdienst, maar gaat via een digitaal inschrijvingsplatform: https://ternat.ticketgang.eu. Raadpleeg de handleiding om in te schrijven. 
Na registratie (gezinsaccount) kan je je inschrijven voor de gewenste lessenreeks. Je kan hier ook snel en eenvoudig online betalen met Bancontact of met een creditcard.
Bij vragen of problemen kan je ons telefonisch contacteren tijdens de openingsuren of even langskomen in het sportcentrum.
Breng bij de eerste les je inschrijvingsbewijs mee.

Door de impact van het coronavirus en alle veiligheidsvoorschriften vragen we rekening te houden met volgende richtlijnen in en rond PULS:
- max. 5 minuten voor start van de les kom je aan de locatie aan.
- mondmaskerplicht in en rond het gebouw vanaf +12-jaar. Tijdens de sportactiviteiten vervalt deze verplichting.
- iedere bezoeker/sporter desinfecteer de handen aan de dispenser bij het betreden van het sportcentrum.
- respecteer de afstand van min. 1,5 meter.
- gelieve samenscholingen in de inkomhal tot een minimum beperken.
- deelnemers komen zoveel mogelijk met de fiets/te voet. Kom je met de auto dan parkeer je op de parking van het sportcentrum.
- het is niet toegestaan om op zitmeubilair plaats te nemen.
- na de les blijft men niet in de openbare ruimte.
- iedereen gebruikt zijn/haar gezond verstand om elkaars gezondheid te waarborgen.
- ben je ziek of heb je ziektesymptomen dan blijf je thuis.

----------------------------------------------------------------------------------------

TBWO (Total Body Work Out)!

In twaalf weken tijd werken we onder begeleiding van een coach aan kracht, conditie en evenwicht. Deze lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Iedereen traint op eigen niveau.
Extra: Je ontvangt ook de toegang tot een app, waar je een persoonlijk trainingsplan, voedingstips en uitdagingen ontvangt. TBWO op zaterdag sluit mooi aan bij de Multimove (beweegles voor peuters en kleuters).
Lessenreeks: elke zaterdag van 18 sep tot 18 dec (niet op vakantie- en feestdagen)
Tijdstip: 13u10 tot 14u
Locatie: sporthal PULS Ternat (danszaal)
Deelnameprijs: € 60 voor 12 lessen

MULTIMOVE

Regelmatig bewegen is goed voor iedereen, en vooral voor jonge kinderen.
Met Multimove ontwikkelen jonge kinderen de basis beweegvaardigheden zoals lopen, springen, vangen, werpen... en stimuleren ze hun motorische vaardigheden volop.
Elke zaterdag (niet op vakantiedagen) kunnen kleuters van 3 tot 5 jaar (1ste en 2de kleuterklas) spelen, bewegen en ontdekken in het sportcentrum van Ternat.
Met de groepsles Total Body Work Out zorgen we voor een sportieve (groot)ouderopvang. 
Lessenreeks: elke zaterdag van 18 sep tot 18 dec (niet op vakantie- en feestdagen)
Tijdstip: 13u tot 14u
Locatie: sporthal PULS Ternat
Deelnameprijs: € 42 voor 12 lessen

NATUURLOOP Liedekerke-Hertigembos

In oktober 2018 werd de Natuurloop geopend. Deze bestaat uit uniform bewegwijzerde omlopen die 100% in unieke natuur- en bosgebieden liggen. Hij bestaat uit 2 lussen die op elkaar aansluiten. De blauwe lus start aan het voetgangersbrugje in de Dahlialaan (Sint-Katherina-Lombeek) en is 5,2 km lang. De groene lus is 4,7 km en start aan de parking Liedekerkebos (E. Schelfhoutstraat 188).
Loop je graag en wil je dit combineren met gezonde lucht en de zachte ondergrond dan is dit het ideale parcours.

SPORTSNACK

Sportsnack biedt kinderen van de 3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar een gevarieerd bewegingsprogramma aan. Elke donderdagavond tijdens de schoolweken spelen en sporten de kinderen onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers. Sportsnack streeft op een speelse manier naar de ontwikkeling van de brede motorische ontwikkeling. 

Locatie: PULS Ternat
Tijdstip: van 16u10 tot 17u
Inschrijving: vanaf 6 sep 2021

FITBOKS

Fitboks is de perfecte body work-out. Deze cardiovasculaire (lees ?puf puf?) training is meer dan alleen boksen. Fitboks is toning, kracht toename, weerstandtraining, vet verbranden, conditie opbouwen, verhogen van je metabolisme, hoge afterburn, trainen op opzwepende muziek, en veel plezier... De les kent 4 pijlers: fun, boks, veilig en pittige work-out.
Voorzie sportieve kledij en energie.
Lessenreeks: elke dinsdag van 21 sep tot 21 dec 2021
Tijdstip: 19u tot 20u en 20u tot 21u
Locatie: PULS Ternat
Deelnameprijs: € 65 voor 13 lessen

SPORTELACTIVITEITEN / FIT 50+

'Sportelen' staat voor gezond bewegen voor 50+ers. Sportdienst Ternat heeft momenteel voor jou een mooi 'sport overdag-aanbod' in petto! 
Zo kan je inschrijven voor de cursus bewust bewegen (lichaamsbewustzijn & relaxatie) of de cursus fit 50+ (onderhoudsgym).
Raadpleeg de sportelgids voor een regionaal overzicht van clubs met sportaanbod voor 50+.
Lessenreeks: elke donderdag van 23 sep tot 23 dec 2021
Tijdstip: 11u tot 12u
Locatie: PULS Ternat (danszaal)
Deelnameprijs : € 30 voor 12 lessen

BEWUST BEWEGEN

Via relaxatie, lenigheid en krachtoefeningen komen tot bewust bewegen.
Lessenreeks: elke woensdag van 22 sep tot 22 dec 2021
Tijdstip: 10u tot 11u
Locatie: CC Ploter (danszaal)
Deelnameprijs: € 32,50 voor 13 lessen

SPORT NA SCHOOL 

SNS-pas Pajottenland: de SNS-pas is een sportpas voor leerlingen van het secundair onderwijs waarmee je gedurende een bepaalde periode aansluitend aan de schooluren kan deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Met een SNS-pas kan je sporten waar, wanneer, hoeveel en met wie je wil.
Klik hier en ontdek waar je kan sporten in de buurt.

FIETSLESSEN voor kinderen

Soms heeft je kind op jonge leeftijd niet (goed) leren fietsen. Deze praktische lessen zijn bedoeld voor kinderen die nooit leerden fietsen of die onzeker zijn om op straat te fietsen.
Onder deskundige begeleiding leert je kind de basisvaardigheden van het fietsen.
Lessenreeks: 8 fietsvaardigheidslessen voor kinderen van het basisonderwijs (7-12 jaar). Ook voor volwassenen die nooit de kans kregen te leren fietsen of al lang niet meer hebben gefietst organiseren we een lessenreeks. Samen met de lesgever proberen we terug de baan op te gaan na een paar fietsvaardigheidslessen.
Tijdstip: Nog nader te bepalen. Lessen starten mei-juni 2022
Locatie: PULS Ternat
Deelnameprijs: € 8 voor 8 lessen (cash te betalen bij eerste les)
Inschrijven en info: sport@ternat.be - 02 582 05 01

MAAND VAN DE SPORTCLUB

Jaarlijks wordt tijdens de maand september de ‘Maand van de Sportclub’ georganiseerd.
Hiermee wil Sport Vlaanderen, samen met de sportdiensten en de sportfederaties, de clubs in de kijker zetten en deze promoten bij de lokale bevolking.
Ook willen we alle clubsporters aanzetten om naar hun sportclubs te trekken. Want sporters beleven meer, zeker in een sportclub! 

Weet je niet goed welke sport bij je past? Welke sport(en) je leuk vindt? Of wil je verschillende sporten eens uittesten? Grijp dan je kans in september! Tijdens deze maand kan je GRATIS genieten van enkele initiaties, trainingsmomenten... in verschillende Ternatse sportclubs.
Ontdek tijdens deze maand meer in de brochure in bijlage.

ILV SPORTREGIO PAJOTTENLAND

De gemeente Ternat werkt actief mee aan tal van activiteiten die de ILV Sportregio Pajottenland organiseert. Bekijk hier het overzicht van hun activiteiten.

Ben je op zoek naar een sportclub of sportaccommodatie in Vlaanderen dan kan je via de sportdatabank Sport Vlaanderen ongetwijfeld de nodige info terugvinden. In de sportdatabank zijn meer dan 21.000 sportclubs en 19.000 sportaccommodaties uit Vlaanderen opgenomen.