Jeugdactiviteiten

De jeugddienst en bibliotheek Ternat hebben een ruim aanbod van ongelooflijk leuke activiteiten voor kinderen en jeugd. Je vindt ze hieronder.

Benieuwd naar het sportaanbod? Klik hier.

Sporten, spelen, cultuur beleven... iedereen heeft hier recht op. Als dit moeilijk past in jouw budget helpt het Sociaal Huis je verder op weg. Neem gerust contact.
sociaalhuis@ternat.be - 02 582 47 85

MAKIS

MAKIS is het vakantieaanbod van de dienst Jeugd. MAKIS staat voor ‘mag ik eens'...

Lees alles over MAKIS op ternat.be/vakantiekampen.

TAAL IN TARL

Taal in TARL is het vakantieaanbod van de integratie- en jeugddiensten waar kinderen van 5 tot 12 jaar spelenderwijs Nederlands leren en oefenen.

Lees meer op ternat.be/vakantiekampen.

Schatten van Vlieg

Elke zomervakantie, tussen 1 juli en 31 augustus, kunnen kinderen op schattenjacht. 

Kies een locatie uit om je zoektocht te starten: sportcentrum PULS of de bib, los onderweg enkele leuke opdrachten op, beleef een heus avontuur en ontdek op het einde de schatkist! Elke schattenjacht is anders, dus doe er zoveel als je wil.

Je hoeft niets te voorzien. Zoek alle geheime prijzen die verstopt zitten in de schatten, want... met elke schat maak je kans om een leuk familieweekend te winnen.

Meer info| Schatten van Vlieg.


BUITENSPEELDAG

Wanneer de zon erdoor begint te komen, de vogeltjes langzaam maar zeker beginnen te fluiten en samen met vele andere kinderzenders Ketnet aankondigt dat ze van 13u tot 17u niets uitzenden... Dat kan maar 1 ding betekenen: de BUITENSPEELDAG komt eraan!

Geef je 'geen-huiswerkbrief' op tijd af aan je juf of meester, laat je PlayStation even voor wat hij is, zet je tv uit, trek je vuile schoenen en speelkledij aan en kom samen met honderden andere kinderen ontdekken wat Kruikenburg te bieden heeft. Beleef een onvergetelijke buitenspeelnamiddag met tal van leuke attracties zoals springkastelen, grime, kleuterdorp…

De Buitenspeeldag is gratis, kinderen onder 8 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

De Buitenspeeldag in 2024 gaat door op woensdag 17 april 2024! We verwelkomen jou in Park Kruikenburg. Meer info vind je in dit nieuwsbericht.

Meer info| www.buitenspelen.be 

EZELSOOR

Al je vakantieboeken uitgelezen? Tijd om je schoolboeken te kaften.

Ezelsoor is de gratis boekenkaftdag voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Maar ook: instrumenten uitproberen, spelletjes spelen, knutselen, live tekenaars, hapjes en drankjes…

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek te gaan naar kaftpapier. In de eerste week van september kunnen zij tijdens Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag, hun boeken kaften met origineel kaftpapier gemaakt door kinderen uit Ternat en omstreken!

DAG VAN DE JEUGDBEWEGING

Jong en iets minder jong trekken massaal hun uniform aan. Dit doen ze om de fierheid op hun jeugdvereniging te tonen. In onze gemeente zijn er maar liefst 3 jeugdbewegingen vertegenwoordigd: KLJ Wambeek, Scouts De Geuzen en Chiro. Kinderen en jongeren komen 1 keer per week samen om te lachen, te ravotten en zich tot het uiterste te amuseren.

Dit alles is mogelijk door de bodemloze inzet van ontelbare vrijwilligers: ouders, volwassen begeleiders, kookploegen… En niet te vergeten: de leiding. Stuk voor stuk enthousiaste mensen die er alles voor doen om hun jeugdwerking in goede banen te leiden. Wat zouden onze kinderen toch doen zonder hen? Wat zouden wij doen zonder hen?

Daarom zetten wij deze vrijwilligers graag één dag van het jaar (oktober) in de bloemetjes met een lekker ontbijt.

Meer info| dagvandejeugdbeweging.be 

SPEELSTRAAT

Wil je tijdens de zomervakantie een SPEELSTRAAT maken van jouw straat?

Lees hier hoe je een speelstraat kan aanvragen. 

Andere kampen

Naast de dienst jeugd zijn er in Ternat heel wat organisaties die kampen organiseren voor kinderen en jongeren organiseren. Ze zorgen er samen voor dat er in Ternat zowel sportieve, technische, als creatieve kampen zijn.

Ontdek het hele overzicht op ternat.be/vakantiekampen