Beweegroute aan Geboorteboomgaard

Op zaterdag 24 juni 2023 werd het nieuwe beweegpad in de Geboorteboomgaard geopend samen met Moovie. 

Moovie beweegpad

Het Moovie beweegpad helpt kinderen meer te bewegen. Het oefent de motorische vaardigheden van kinderen van 3 tot 8 jaar. Deze vaardigheden zijn heel belangrijk want wie later volop wil genieten van sporten en bewegen, krijgt best al op jonge leeftijd de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden onder de knie. Kom samen met Moovie, een groene kikker, die ontzettend veel houdt van bewegen, al rollend, duikend en glijdend de motorische vaardigheden van je kind in de prachtige geboorteboomgaard oefenen.

Het Moovie beweegpad leidt je door de geboorteboomgaard aan de Reukenstraat in Ternat. De beweegroute is vrij toegankelijk en je hebt geen sportkledij nodig om alle opdrachten uit te voeren.

Stappensignalisaties

De beweegroute is een onderdeel van de beweegvriendelijkere buurten die het lokaal bestuur Ternat in het kader van de 10.000 stappen uitbouwt. Ook de stappensignalisatie die je sinds vorige jaar overal in het Ternatse straatbeeld ziet, zijn onderdeel van deze actie. Het toont aan dat ook kleine afstanden tussen nuttige locaties waardevolle extra stappen opleveren. 10.000 stappen per dag is een streefdoel, maar elke stap extra is al goed voor de gezondheid. Het lokaal bestuur blijft engageert zich en om iedereen te motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten.

Gezonde gemeente

Ternat is als Gezonde Gemeente één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelneemt aan de 4 jaar durende campagne '10.000 stappen: elke stap telt!'. Hiermee wil het meer beweging mogelijk maken én dit stimuleren. Met de Moovi beweegroute zijn onze kleinste inwoners aan zet. Al spelend ontdekken ze het plezier van bewegen.