Warmtescan

Maak je woning energiezuinig, vraag een warmtescan aan!

Wist je dat er heel wat warmte uit je woning verdwijnt? 30% van de energie in een woning gaat verloren via het dak, 20% via de muren, 15% via de ramen en deuren en 10% via de vloer. Een warmtescan van een woning is een zinvolle methode om onvermoede warmteverliezen in de woning op te sporen.

Een warmtescan wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera, die infrarode warmtestralingen, en dus energieverliezen, vastlegt op foto. Op dergelijke foto ziet men duidelijk niet-geïsoleerde gevels en daken, slecht geplaatste of uitgezakte isolatie en koudebruggen.

Niet alleen bij oude woningen is het zinvol om een warmtescan uit te voeren, ook bij een nieuwbouw kunnen energielekken worden aangetoond.
Bovendien is een warmtescan een goede voorbereiding voor het starten van een BENOvatietraject. Een energiecoach van vzw klimaatpunt begeleidt je van a tot z om je woning energiezuiniger te maken.

Op basis van een beknopt verslag van deze warmteverliezen zie je waar je energiebesparende aanpassingen aan je woning kan uitvoeren die automatisch leiden tot een betere energieprestatie van de verwarming van de woning.

Dankzij tussenkomst van de gemeente, betaal je als inwoner € 50 euro i.p.v. € 210.

INFO |
https://www.klimaatpunt.be/warmtescan
warmtescan@klimaatpunt.be – 0468 19 07 74