Gevonden, verloren & gestolen voorwerpen

Gemeente Ternat heeft deze administratieve taak van de politie overgenomen. Gevonden en verloren voorwerpen die door ons in ontvangst worden genomen, worden steeds ingeschreven in een register.

Heb je een voorwerp gevonden of verloren (in Ternat) dan kan je:
- het aangifteformulier als bijlage invullen en bezorgen aan de onthaalbalie van het gemeentehuis.
- contact nemen met onze dienst (zie info rechts)

 

Procedure

HOE WERKT HET?

Gevonden voorwerp
Het is onze plicht een gevonden voorwerp bij de eigenaar terug te brengen. Weet je wie dit is, dan kan je dat zelf regelen. Weet je niet wie de eigenaar is, dan kan je het voorwerp bezorgen aan de onthaalbalie van gemeente Ternat (tijdens openingsuren). 

Verloren voorwerp
Heb je een voorwerp in Ternat verloren, dan kan je hiervan aangifte doen op het gemeentebestuur. Is het voorwerp gevonden, dan kan je het, na aangifte, meteen meekrijgen. Is het niet gevonden dan blijft het voorwerp als ‘verloren’ geregistreerd staan.

Gevonden / verloren sleutels / gsm / fiets
Sleutels worden vaak verloren én gevonden. Je kan steeds een gevonden sleutel inleveren. Ben je een sleutel kwijt, informeer dan bij onze dienst of je sleutel gevonden is. 
Indien je gsm verloren of gestolen is, bestaat de kans dat je hem terugvindt op MobyMY. Daar vind je een databank waarop gedupeerden (of eerlijke vinders) hun gsm laten zien, zodat je gemakkelijk kan controleren of je toestel is teruggevonden of werd doorverkocht. 

Wil jij nog lang met JOUW fiets rondrijden? Help dan een diefstal te vermijden!
Lees meer op de pagina fiets registreren / graveren.

Gestolen voorwerp / inbraak in woning of voertuig
Heb je een vermoeden dat iets van jou werd gestolen? Diefstal is dit een zaak van de politie. Neem zo snel mogelijk contact op met het politiebureau in geval van bvb. diefstal van of in je wagen, diefstal in je woning, verlies van (elektronische) identiteitskaart, verlies of diefstal van gsm/smartphone, diefstal van (brom)fiets, nummerplaat/inschrijvingsbewijs van wagen, verlies of diefstal van rijbewijs, verlies of diefstal van bankkaart/kredietkaart... 
Lees meer omtrent inbraakpreventie op de pagina preventie.

Meer info

Lokale wijkwerking Ternat
Borredam 14 - 1740 Ternat
02 454 83 30

Politie TARL