Gevonden, verloren & gestolen voorwerpen

Gemeente Ternat heeft deze administratieve taak van de politie overgenomen. Gevonden en verloren voorwerpen die door ons in ontvangst worden genomen, worden steeds ingeschreven in een register.

Heb je een voorwerp gevonden of verloren (in Ternat) dan kan je voor aangifte (gratis) terecht bij dienst veiligheid & preventie. (Openingsuren staan rechts)

Procedure

HOE WERKT HET?

Gevonden voorwerp

Het is onze plicht een gevonden voorwerp bij de eigenaar terug te brengen. Weet je wie dit is, dan kan je dat zelf regelen. Weet je niet wie de eigenaar is, dan kan je het voorwerp bezorgen aan de onthaalbalie van gemeente Ternat (tijdens openingsuren). 

Verloren voorwerp
Heb je een voorwerp in Ternat verloren, dan kan je hiervan aangifte doen op het gemeentebestuur. Is het voorwerp gevonden, dan kan je het, na aangifte, meteen meekrijgen. Is het niet gevonden dan blijft het voorwerp als ‘verloren’ geregistreerd staan. 

Vul het aangifteformulier voor gevonden / verloren voorwerpen in en bezorg het aan bovenstaande dienst of onthaalbalie van gemeente Ternat. (Zie bijlage)

Gevonden / verloren sleutels / gsm / fiets
Sleutels worden vaak verloren én gevonden. Je kan steeds een gevonden sleutel inleveren. Ben je een sleutel kwijt, informeer dan bij onze dienst of je sleutel gevonden is. 
Indien je gsm verloren of gestolen is, bestaat de kans dat je hem terugvindt op MobyMY. Daar vind je een databank waarop gedupeerden (of eerlijke vinders) hun gsm laten zien, zodat je gemakkelijk kan controleren of je toestel is teruggevonden of werd doorverkocht. 

Een gestolen (geregistreerde) fiets kan je terugvinden via www.gevondenfietsen.be. Eigenaars kunnen op de website nagaan of hun fiets in één van de deelnemende politiezones werd teruggevonden. 
Wil jij nog lang met JOUW fiets rondrijden? Help dan een diefstal te vermijden!
Zie product: Fiets registreren / graveren

Gestolen voorwerp / inbraak in woning of voertuig
Diefstal blijft een zaak van de politie. Heb je een vermoeden dat iets van jou werd gestolen? Dan kan je hiervoor terecht op het politiebureau.
vb. diefstal van of in je wagen, diefstal in je woning, verlies van (elektronische) identiteitskaart, verlies of diefstal van gsm/smartphone, diefstal van (brom)fiets, nummerplaat/inschrijvingsbewijs van wagen, verlies of diefstal van rijbewijs, verlies of diefstal van bankkaart/kredietkaart... 

Meer info

Lees meer omtrent inbraakpreventie op de pagina 'Inbraakpreventie'.
Hoe kan ik gestolen voorwerpen merken, registreren en graveren?

Lokale wijkwerking Ternat
Borredam 14 - 1740 Ternat
T 02 454 83 30 en F 02 454 83 59
wijkternat@tarl.be 
Politie TARL