Groenadvies

Een groendak, een groene gevel en/of minder verharding maakt je woning in één klap mooier, klimaatvriendelijker en beter bestand tegen wateroverlast. Vergroening zorgt voor meer biodiversiteit in de buurt én houdt de hitte buiten. Bovendien vormt het groen een buffer bij hevige regenbuien en zorgt het voor een tragere afvoer van het regenwater.

Wil jij je huis graag groener maken, maar weet je niet goed hoe je zoiets aanpakt?

Dan helpen wij je graag! Ternat werkt hiervoor samen met 3Wplus. De groenadviseur van 3Wplus komt bij je langs en stelt een advies op met een overzicht van alle maatregelen die jij voor jouw huis kan nemen. Bij dat advies is ook de volledige begeleiding van je project mogelijk: van de ontwerpselectie en het opvragen van offertes tot de keuze van de aannemer en de opvolging van de werken. 

Gratis

Dankzij de tussenkomst van het Lokaal Bestuur is dit advies gratis. 

Groenadvies op maat - meer weten?

Contacteer groenadviseur Annelore Michiels (3Wplus) voor meer info en/of om je in te schrijven via annelore.michiels@3wplus.be of 0499 71 66 18. Of neem contact op met de dienst duurzaamheid via duurzaamheid@ternat.be.

Proefproject Ternat Centrum

Inwoners van de Verbrugghenstraat, Marktplein, Prieelstraat, Poodtstraat, Van Cauwelaertstraat, Statiestraat, Gemeentehuisstraat en de Keizerstraat kunnen gebruik maken van het gratis groenadvies van 3Wplus.